H Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί μία από τους κύριους τρόπους Διατροφής στην Ελλάδα
Περιλαμβάνει τις εξής ομάδες τροφών :
Φρούτα
Λαχανικά
Γαλακτοκομικά
Όσπρια
Κρέας
Ψάρι
Ξηρούς Καρπούς
Μία από την κύρια πηγή Λίπους είναι το παρθένο ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί που είναι πλούσια πηγή από μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης και «κακής» χοληστερόλης βοηθώντας στην πρόληψη των νοσημάτων της καρδιάς.
Τα λιπαρά ψάρια επίσης, όπως το σκουμπρί, η ρέγγα, η σαρδέλα, ο τόνος και ο σολομός, είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα, στη μείωση των τριγλυκεριδίων, και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής ανεπάρκειας.
Η Μεσογειακή Διατροφή επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που προέρχονται εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά, από τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Βοηθούν ιδιαίτερα στο γαστρεντερικό σύστημα και προλαμβάνουν διάφορες παθήσεις.
Η Διατροφή αυτή είναι κατάλληλη επιλογή για άτομα που ήδη έχουν συνηθίσει την Μεσογειακή Κουζίνα και θα τους είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν σε ένα διαιτολόγιο για απώλεια βάρους. Ενδείκνυται επίσης για άτομα που τους αρέσει μεγάλη ομάδα τροφών και θέλουν μεγαλύτερη ποικιλία στο διαιτολόγιο τους.
Μεσογειακή Διατροφή
H Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί μία από τους κύριους τρόπους [...]
Vegan
Vegetarian
Whole Plant Based
Ωμοφαγική
Έμφαση στα φρούτα, στα λαχανικά, στα όσπρια και στους [...]
Κετογονική
ή
Χαμηλών Υδατανθράκων
(Low Carb)
Η κετογονική δίαιτα βασιζεται στους πολύ χαμηλούς υδατάνθρακες και [...]
Πρωτεϊνική
Δίαιτα που δίνει έμφαση στην πρωτεΐνη και στην διατροφική [...]
Παλέο
(Paleo)
Διατροφή που περιλαμβάνει συνήθως άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, [...]